Синдромът Cashfiesta от Casper

30.05.2007155 коментара

Тук няма да правя опит да ви вербувам като реферал или разни подобни. Tук ще откриете истината или поне такава, каквато е тя за мен лично…

Рядко има човек, който прекарва повече време онлайн, без да се е интересувал от начини да изкара лесно пари от Интернет. Един от тези начини предлагат измамниците от Cashfiesta.

Накратко за Cashfiesta. Предлагат софтуер във вида на банер, в който се въртят реклами на различни продукти, сайтове, услуги и други. Инсталирате го и го пускате докато сърфирате, като приблизително на 5 секунди получавате точка. На края на месеца точките се обръщат в долари. Допълнително имате бонуси, бонуси от реферали и бонуси от така наречените Специални Оферти, от които трябва да направите поне 2-3 от безплатните. И понеже от тези Специални Оферти ви се определя индивидуалния рейт, т.е. сумата която ви плащат на 1000 точки, трябва да се направят поне 2-3 за да ви стане рейта на поне $0.5 за 1000 точки. Добихте малка представа надявам се.

От много хора съм чувал, че няма изгода от тази работа, но реших да си направя експеримент и да се уверя за себе си. Регистрирах се в началото на април 2007. С по няколко часа на ден навъртях около 130 000 точки с бонусите за април месец. Трябваше да въртя още месец, защото резултатите от офертите излизат до 8 седмици след направата им. Реших да не си давам зор и май месец, защото по мои сметки така или иначе надхвърлях минималния размер на чека – $50. Точките ми за май 2007 бяха доста малко по тази причина – около 14 000…

Отварям преди малко пощата си, и какво да видя написали ми хората, че съм бил мамел и ми занулили точките за двата месеца… Да вярно, че в Интернет може да намерите много софтуер и хардуер, с който да мамите и натрупате повече. Аз лично играх по правилата и пак ме изкараха измамник. Явно хората от Cashfiesta, когато не им изнася просто ти зануляват точките, като въпреки това ти правят уж жест, като не ти изтриват акаунта… Не мерси, не се подлъгвайте по тия! Изпратих им много гневен email, нахраних ги яко и чакам ЕВЕНТУАЛНО да ми отговорят, съмнявам се за което.

Копие от email-а, който получих от тях може да видите отдолу.

––– Оригинално писмо –––
От: support@cashfiesta.com
Относно: Cashfiesta
До: мен
Изпратено на: Понеделник, 2007, Май 28 15:25:37 EEST
–––––––––––-

Hello,

We detected that you have been using fraudulent methods for increasing your earnings. Therefore we nullified all your points from the Fiestabar, referral and bonus points. Our Terms and Conditions allow us to terminate your account in cases like this but we chose not to do so because we consider you a valuable member. Since you have completed Special Offers without using any fraudulent methods we will leave the points for these registrations.

Please, make sure not to violate our Terms and Conditions because we will be forced to terminate your account.

Best regards,
James Bradshaw
Cashfiesta Team

А ти получи ли такова писмо от Cashfiesta?

Резултати

Абсолютни аматьори и смешници са тия гащници от Cashfiesta. Не на батко ви тия ламерски номерца. Преди години за малко да фалират, дано следващия път наистина им се случи. Правете си изводи и предупредете приятелите си, че тия за нищо не стават, да не си губят времето напразно!

А ето го и отговора им на гневното ми писмо:

––– Оригинално писмо –––
От: support@cashfiesta.com
Относно: RE: Cashfiesta // Are you for real guys?
До: мен
Изпратено на: Сряда, 2007, Май 30 16:40:31 EEST
–––––––––––-

Hello,

In order to protect the integrity of our proprietary fraud prevention
system, we cannot disclose any details about how our monitoring technology
works or what specifics we found on your account. However, we can assure you
that we have reviewed your situation thoroughly and accurately, and could
confirm that your account was in violation of our program’s Terms and
Conditions.

Best Regards,
James Bradshaw
Cashfiesta Customer Support Team

Сметнете какво писмо съм им пратил, щом даже са се потрудили да ми отговорят. Дори са разгледали случая ми задълбочено.. И въпреки, че уж са ме хванали да мамя (а такова нещо няма), пак не разкриват как и с какво са ме хванали.. Освен да им пиша пак, че така поне си чатим.. Пари от тия не чакайте..

п.с. На много места ще видите дори снимки на чекове за БГ… Аз от това което съм видял е, че в Интернет се въртят 1-2 еднакви чека по всичките страници, зарибяващи за Cashfiesta. И всеки умело лъже, че той е този, който е получил чека и т.н. Пълни глупости…

Понеже пуснах едно търсене в Google и разпространих линк към този пост по всички форуми в поне първите 20 страници с резултати, за да се намали тая безсмислица, се чувствайте свободни и вие да разпространявате това писание свободно.

допълнителни връзки:
Гласувай за този пост тук.
Cashfiesta – One of the best scams of all – ревю на английски от далечната 2001 г.
Cashfiesta Status: Scam – тук един подобен на моя случай на английски
Cashfiesta Scam – 04/30/01

За тези, които имат съмнение за точките ми – ето ви скрийншот на всичките ми точки от април 2007, без дори тези от специалните оферти. Направете си сметката…

Cashfiesta Points

Моля, не разпитвайте тук как се прави това или онова с кешфиеста. Това не е помощен сайт за кешфиета. Тъкмо обратното, целта е да видите, че файда няма.

Кратки URL адреси:   

25 Коментара по темата

Casper каза:

А не разбра ли, че не ти трябва да си губиш времето с тая кешфиеста, хехе. Тук я плюем, а не обесняваме как се работи с нея.

меги каза:

абе разбрах но се опитвам да си обясня нещата от логическа гледна точка

Ivailo каза:

Когато си обясниш от логическа гледна точка кой ще ти плати да цъкаш по рекламки, се обади. 🙂

меги каза:

За кешфиеста е ясно а за GenBucks получавал ли си пари от там

Geni каза:

Здравейте, и аз като Casper днес се убедих в измамата от CashFiesta. След близо друмесечно многочасово „пребиваване“ в банера на програмата, днес по едно време се получи някаква грешка, на която не обърнах особено внимание, но малко по-късно ми направи впечатление, че точките ми не са около 100000, а 1300 и се зачудих какво се е случило. Отворих основния прозорец на програмата и установих че се е получила информация за специалните оферти в които съм се регистрирала – 4 на брой вместо 7, изчислило ми е 50 цента от оферти и нищо от точки и ми е занулило точките за текущия месец.
Разрових се в интернет, и се зачетох в поста на Caspar, след което си проверих и имейла. Получила съм същото писмо, публикувано по-горе и с това „работодателите“ са си измили ръцете.

Casper каза:

Благодаря на Geni за изчерпателния коментар!

Добавих малка анкета в темата под първото писмо. Малко късно се сетих, но се надявам и тези, които вече оставиха коментар по темата, да намерят време да гласуват, за да знаем още по-добре на кой какво точно му се е случило.

mimsi каза:

И аз благодаря на Casper. От три дни се занимавам с тази глупост и едва днес реших да потарся допълнителна информация. Ако може дайте повече инфо за Genbucks. Благодаря предварително.

Casper каза:

Виж ми коментара от 28 януари 2008 г. Там ще намериш инфо.

Pavel каза:

Нещо повече – тоолнара, който се инсталира е риск за сигурноста на компютъра ви. Откъде знаете че паролите и номерата на кредитните ви карти не се прехвърлят на някого?

А откъде тези типове могат да печелят пари (освен от специалните им оферти)? Първо – от продажбата на статистическа информация, която събират. Второ – от имейлите, които (подозирам) биват събирани и продавани на спам-фирми.

somcho каза:

Въпроса ми е, защо като Cashfiesta е измама според много от вас в анкетата по горе най-много гласували са с „Не, не съм получил такова писмо, но получих чек“ 🙂

Casper каза:

А моят въпрос ще е, как след като толкова хора казват, че са получили чек, как нито един от тях не го показа да го видим, ами в нета се въртят един-два чека от БГ, като всеки си ги приписва…

per4ema каза:

Някои знае ли дали може да получа парите си по електронен път направо в дебитната си карта ?
и как точно да разбера кои са безплатните специални оферти и по колко струват платените и дали може да плата с дебитна карта или само с кредитна става ? а по темата ще кажа че докато не се обедя сам не вярвам че са измамници а освен това нищо не губя занимавам се от 2 седмици с кашфиеста и съм направил 32722 + 7000 бонос -1300 от реферали + 13 от голд клуба .

Casper каза:

За да не се повтарям, можеш да погледнеш коментара ми от 23 февруари 2008.

per4ema каза:

Прочел съм сички коментари и там няма отговорите на въпросите които задавам аз

Casper каза:

Ама как да ги има отговорите, като въпросите ти са свързани с това, как работи кешфиестата. Съпорт за нея тук няма как да намериш.

Стартирах темата, като човек, който се е опарил веднъж от фиестата. Идеята ми е да видя колко още са участвали честно, а не са си получили заработеното и да покажа на хората, че от тая глупост файда няма.

В анкетата в темата, гледам, доста да вотнали, че са получили чек. Как пък никой не се сети да даде някоя снимка… Абе нереална история…

per4ema каза:

Да точно това е страмното защо никои не показва тия чекове но от друга страна анкетата и саитовете за реферали еми нали хората с тези саитове биха ги истрили ако са измамени самите те защо да прават реклама на някоя фирма дето се е отнесла некоректно с тях предполагам че и мен ще ме изпържат но кво от това нали нищо не съм вложил.Искам да искарвам пари от интернет това за хазарта и за стоковата борса секи го знае искам нещо сигорно в което няма задница сигорен съм че има такива неща четох например за нещо за гоогле.цом искат да си направиш някав саит пак нещо за раклама там и за банери ставаше въпрос ако има някои запознат да пише.

miky каза:

перчем, аз също тука от един месец се пробвам, че да видиме какво ще стане. аз имам 32800точки,от реферал – 1637, голд клуб – 28.То сега в началото на април ще си проличи. Ако пратят чек, обещавам да покажа тук копие. Ако ме нулират – ще ви се оплача и ще ги осера:))) не че биха се трогнали, де. ха ха ха

OB4uKOH каза:

Чудя ви се на акъла и каспър и аз и други хора от тук ви казаха не се забърквайте и вие пак.
Явно сте по-малки от нас или от по скоро влизате в нета но такива банери с рекламки за изкарване на пари ги има още от както аз прохождах в глобалното село ………..

От това пари няма да видите и никой не е видял …
БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ НЯМА колкото и да ни се иска ….

Пепи каза:

Здравей Мики.Не се надявай на чек в близките 2 години с твоите точки….Можеш да погледнеш по-надолу и да видиш че за 192000точки общо съм изработила само 1.92$ Аза специалните оферти уж се регистрирах а ги няма никакви-не били получили потвърждение от компанията……..

Last Month February, 2008

Points from FiestaBar™: 183696
Bonus points: 7000
Points from Referrals: 1122
Points from Special Offers: 0
Points from Holiday Deals: 0
Gold Club: not a member
Number of Special Offers Registrations: 0

Number of Holiday Deals Registrations: 0

Monthly Earnings: $1.9

P.S.Така че си направи извода самичък-дори и да ти изпратят чек след 2 години цялата тази работа не си заслужава…….

per4ema каза:

Кажете тогава с какво да се занимавам в нета че да искарвам доволно пари ,примерно искарвам 10$ на ден от компютар искам да слпжа 5 компютара и да ми стане печалбата 5*10=50$ и така в смисал трябва ми нещо което печалбата ми да зависи пряко от броя на компютрите искам да инвестирам в нещо такова . а за специалните оферти или не знам как да се рагистрирам точно щото се регистрирах в бая или ми иска пари или ми е доста слаб англииския

Zitpack каза:

Здравейте колеги, ясно е че измамите са навсякъде, това няма да го коментираме. Въпросът с фиестата и други подобни простотии изобщо не стои.
Но все пак какво мислите за GOOGLE ADSENSE?!
Аз имам няколко домейна с разни съдържания и порядъчен брой посетители та реших да се геристрирам в рекламната програма на google и сега чакам одобрение.
Вие какво мислите за това?!

П.С. Ако получа някаква информация ще я споделя веднага.

Пепи каза:

Здравейте.Искам да споделя нещо относно Кешфиеста.И аз като повечето от вас реших да действам до края.Надявах се че ще успея и ще ми изпратят чек.Всичко вървеше добре…правех по 200000точки общо и не щеш ли от 2 дена човечето ми заби.Рекламките си текат а то не ще да мърда-почива си.Явно много се е изморило не ще да тръгне и не ще.А за специалните оферти-този път съм сигурна че поне в една се регистрирах.Ще изчакам до 20 число на месеца и ако този път не ми я признаят(както другите досега( веднага ще ви информирам че наистина всичко е много фалшиво-но този път и аз лично ще бъда убедена.Е това е…то нали знаете че надеждата умира последна.Ще ви държа в течение…..

Васил каза:

Здравейте.
От мои приятели в чужбина разбрах че фиестата е един от многото зарибяващи сайтове менте. Те печелят от реклама, но не плащат почти нищо. Никой НИКОГА не е получавал чек от тях. Ако някой има чек от Генбъкс моля да го сканира и да публикува тук.
Поздрави!

medeamona каза:

Здравейте,
Както мнозина други и аз реших да я тествам тази „Кешфиеста“. Резултата беше като при Пепи. След края на месеца, след като уж са получили инфо за регистрациите в специалните оферти…Мога гордо да кажа, че съм притежател на цеееели 0.94$. Първо със сигурност имам поне 3 регистрации в спец.оферти(получавам си редовно спама им). И второ определено са измамници. Освен спам и адуеър при тях друго няма…особено пари.
Както се казва няма безплатен обяд. 🙂

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар