Борба с жегата от Casper

25.06.20071 Коментар

Пак дойде лятото и пак се почнаха едни жеги. Цяла зима го чакахме това лято и сега какво, чудим се къде да се скрием и как да се разхладим. От една седмица се каня да ходя на басейн, ама е толкова топло през последните дни, че като се замисля как трябва да се пържа в градския транспорт докато се завлеча до Дианабад и въобще не ми се тръгва. До морето има още време, а ми се иска да направя 2-3 плажа преди това, за да не стане като миналата година да изгоря яко и да трябва да се крия в квартирата, докато поотмине болката.

Жега

Никак не е лошо, ако избягвате да сте на открито в часовете между 12:00 и 17:00 или поне да не сте под пряка слънчева светлина. Все пак, ако сте навън най-добре да имате нещо за главата – шапки, кърпи, чадъри – особено за хората с по-къси или без коси. 🙂 Очилата също ще са в плюс, ама не от тия за по 3 лева от сергиите, че с такива е даже още по-лошо, по-добре без, ако нямате поне със 100% UV защита.

Като си говорим за жега, мнозинството вече си мислят: „Леле, сега ще седнем да му врътнем по 3-4 бирички и много хубаво ще се разхладим!“. Да ама не, бирата е добра за вечерите, когато температурите намаляват, а и с повече изпит алкохол организма се справя по-трудно с топлото време. Най-добре ментов или зелен чай, и да – горещ. 🙂 Помага за регулацията на топлообмена. Ако все пак твърдо сте решили да консумирате студени напитки, нека са охладени плодови сокове, като за предпочитане е да изпиете някои друг фреш от портокали например. Минералната вода също ще помогне за поддържане на водния баланс на тялото. Но не и студената газирана вода, която най-много да ви повреди гърлото.

Говорейки за газирани напитки, от моята любима кола файда няма. Само ще ви се пие още и още, особено сега в жегите. 🙂 Обиколих квартала вчера и никаде нямаше кока кола. Какво правят тия хора незнам. Добре че съм с връзки, та ми пазеха под рафта. 🙂 Ако ще е газирано да е спрайт… с мента, смесени. Най-доброто питие за плажа 🙂 Тука сега ако четат някои приятели, сигурно ще кажат: „Да да, най-доброто, ама след Блек Рам-а!“. Хехе. И биричката си става, но после ще ви обвинят, че „плувате като гюле“.

Пийването го уредихме, ами мезето? Сега в жегите, наблягайте на диня (може с мастика, но не може с хляб и сирене! ужас!) и краставици. Ягоди, малини, портокали, пъпеш… такива работи. Дори ще ви заситят, поне частично. Аз, обаче, не си падам много вегетарианец и тия при мене не се котират.

Климатици и всякакви други уреди, също ще са от полза, но ги ползвайте разумно, защото лятото много по лесно се настива и да не си развалите набързо почивката… Помислете и за компютрите. На моя му е много тежко, горкия, хард дисковете ми загряват до 52-53 градуса през деня. Зимата добре топлят, ама лятото все едно съм насред пустинята. 🙂 Инсталирайте си и софтуер, който следи температурата на хард дисковете и който да ви алармира при загряване над допустимото. Аз ползвам тази програма.

Топлото време е не по-малко опасно от студеното, а и сте забелязали тази тенденция на все по-високите температури през лятото. Не бъдете дебелоглави като мен и ползвайте защитни кремове и мазила, когато сте на слънце, за да не ми правите компания нощем на закачалката, намазани с кисело мляко. 🙂

Кратки URL адреси:   

1 Коментар по темата

LovelyMe каза:

Чудесна статия и вечно актуална.
Разбира се, в наши дни има все повече козметични продукти, които предпазват кожата от силното слънце и uv-лъчите, а доста от тях са направени единствено от натурални съставки.
Корейската козметика е чудесен пример за това и способността да съхранява жизнеността на кожата.

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар