Из поредицата – Спам в Skype от Casper

16.10.20073 Коментара

Темата за спама и червейчетата в скайпа стана легендарна за последните няколко месеца. Аз лично, нямам много добавени абонати, т.е. нямам случайни хора в контакт листа. Въпреки че, държа програмката доста (почти винаги от работа и от къщи, обикновено в режим „недостъпен“…) рядко засичам ауто съобщения. Два-три пъти напоследък получавам следното:

Внимание!! има български скайп вирус!!! Казва се seksi_sladka88. Ходи в биоса и унищожава целия хард. Скайп никът е ~Iveto_18~ .Кажи на всичките си абонати, защото ако някой го прихване, идва автоматично и при теб. Никой да не приема повиквания от “~Iveto_18~“ . Това е мръсникът, който прецаква хардуеъра. Задължително го прати на всички, дори и на абонатите си извън линия!

Това е последната версия. Обикновено е едно и също само се подменят никовете, което ме наведе на мисълта, че е поредния спам. Точно така, чист спам, не се получават съмнителни файлове и няма покана за съмнителни линкове. Дишайте спокойно. Прилича ми на някакъв хейтърски пост с цел хората да не чатят с дадения юзър, а то може би става точно обратното… Абе жива реклама.

И все пак още не съм установил дали това е ауто или просто потребителите ръчно го пействат, помагайки съзнателно или не за разпространението на подобна мега-тъпотия… По-скоро второто.

Кратки URL адреси:   

3 Коментара по темата

maslo_s_med каза:

е в тоя скайп верно много такива съобщения се пращат…и са досадни или нещо от сорта :Прати това на поне 5 твои приятели защото незнам си какво си ще стане………… е големи тъпотии не им ли писна на тия хора да се занимават с глупости и простотии
добре е че не всички им вярват
лошото е че повечето им вярват

Casper каза:

Като ще го даваме на принципа на „Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак“ поне да ставаше въпрос за нещо полезно… Но нали безполезното е по-лесно, та одата продължава

ivohl3 каза:

Hi (wave) KAk Si (wave) Vish kvo nabarah nqma da povqrvash ama raboti! ot tuka mojesh da nauchish pasa na seki! (party) eto ti i saita skype-hacks(dot)hit(dot)bg i ne kazwai na nikoi !!! inache kak si (think) a?

прати ми го един дето вика 4е автомати4но ама много ясно 4е не му вярвам имам 130 абоната и косур и 4есто получавам такива зарибявка за тъпите спам…

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар