uTorrent скинове от Casper

24.10.20070 Коментара

Забелязвам в последно време, когато тегля разни торенти, че все повече хора използват uTorrent. В постингите в които съм анонсирал новите версии съм слагал и връзка към официалната страница за скинове, но реших да драсна пет реда за тези, които искат да променят изгледа на своя uTorrent и се чудят как би станало това.

uTorrent икона

Лесно е! Програмата разполага с още скрити настройки, свързани с промяната на изгледа, които няма да откриете в Preferences. Може да изтеглите различни икони и картинки, които да приложите на uTorrent за да стане по-привлекателен.

Къде?
Новите изтеглени икони и картинки трябва да отидат в %AppData%\uTorrent. Windows променливата %AppData% е шорткът, водещ към application data директорията на съответния потребител. Използваме я за улеснение, защото в различните версии на Windows, пътя до нужната ни директория е различен. Например, под Windows XP е C:\Documents and Settings\Username\Application Data\, където Username е съответния Windows потребител.

Как?
Отивате на този линк и разглеждате. Обърнете внимание на връзките до Show – Toolbars, Status Icons, Tab Icons, Program Icons. Подберете компонентите които ви харесват, кликнете на съответната DL връзка срещу тях и ги запазете в споменатата директория %AppData%\uTorrent без да променяте имената на файловете. Или просто ги свалете в удобна за вас папка след което кликнете Start -> Run и в полето напишете %AppData%\uTorrent. Когато ви се отвори папката копирайте желаното в нея. И това е то, рестартирайте uTorrent за да бъдат приложени промените.

Файловете
А сега малко допълнителна информация за файловете, който ще сложите в %AppData%\uTorrent.

tray.ico – стандартна Windows икона, заменя иконата в system tray (долу в дясно до часовника).
main.ico – заменя иконата в горния ляв ъгъл на uTorrent прозореца.
toolbar.bmp – Bitmap изображение с размери 264×24 пиксела ширина по височина, което замества стандартния toolbar в главния прозорец на програмата. Съставено е от 11 броя 24×24 bitmap картинки, разположени една до друга (без място мевду тях) в реда в който са подредени в туулбара.
tstatus.bmp Tstatus е съкратено от torrent status, 160×16 пиксела bitmap също като toolbar.bmp, с изключение, че отделните съставни изобравения са с размери 16×16 пиксела. От ляво на дясно това са иконите: downloading, seeding, stopped, paused, downloading (no tracker connection), seeding (no tracker connection), error, finished, downloading (queued) and seeding (queued).
flags.bmp – Bitmap съдържащ всички знамена, когато опцията Resolve IPs е включена в Peers секцията.
program shortcut icon – иконата на шорткъта, която свободно може да сменяте и по познатия начин от десен бутон -> Properties -> Change Icon.
torrent filetype icon – без значение е къде се намира или под какво име е. Заменя иконите на торент файловете, когато са асоцирани с uTorrent.

Остава да пробвате. Информацията за файловете ще помогне и на тези, които са решили да създадат собствени изображения за програмата.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар