Теми за WordPress от Casper

05.12.20076 Коментара

Голям процент от уникалността на един блог се дължи на неговата визия. Темата далеч не е нова, но все повече дизайнери създават купища нови теми (themes) за WordPress всеки ден. Целта им е да предложат по голям избор на блогърите и да популяризират проектите си. Какво друго бихме могли да направим освен да им благодарим за труда и идеите, които влагат, за да предизвикат интерес и да удовлетворят желанията и на най-капризните потребители. Често техните творения са безплатни и достъпни за всеки.

WPThemes

Ето няколко връзки към сайтове с качествени безплатни теми:

WordPress Themes (www.wpthemesfree.com)
Тук ще откриете колекция от над 1600 теми, до момента. Подредени добре в категории и с възможност да ги браузвате по определени критерии, като брой на колони и други. Test, Download и View опции.

Free WordPress Themes (www.freewordpressthemes.com)
Близо 1000 лъскави теми. Търсене и категоризиране основно чрез тагове. Видях доста интересни дизайни. Лошото е, че не забелязах да има функция за тестване на темата. Информацията се състои основно от скрийншот и описание.

Fresheezy (www.fresheezy.com)
Набор от теми за различни платформи като: WordPress, Expression Engine, Blogger, BBPress и други. Възможност за търсене по филтри и Live Demo функция за преглед на избрана тема. Има към 250 броя поне.

WP Skins (www.wpskins.org)
И тук голяма колекция от близо 1000 теми. Търсене по различни етикети или критерии. Статистики и класации. Това е един от по-големите портали, но отново не видях да има възможност за предварителен преглед на съответната тема, което, за мен лично, е важно.

Themes WordPress.Net (themes.wordpress.net)
Този сайт със сигурност го знаете – каталогът с над 1500 теми, които самите хора зад WP поддържат. Преди доста време спрях да разглеждам там, но съм длъжен да го спомена. И все пак при толкова теми ще има по нещо за всеки.

WPThemes2

Естествено има още много места, където може да откриете дизайна, който търсите. Малките и ценни порталчета също не са за изпускане. Такива са: WPDesigner, FreeWordPressLayouts, FreeWPThemes, TopWPThemes, WPThemeSpot и други.

Много обичам да разглеждам портали с теми и да тествам, но внимавайте това е доста увлекателно и като нищо ще ви хвръкнат няколко часа, а може и повече. Обмислете, когато решите да смените темата и имате доста съдържание. Една тотално различна като структура и стилове тема може, като едното нищо, да развали хубавата визия на блога ви. Или да я подобри, разбира се. Сменил съм няколко досега и винаги ми се е налагало да нанасям допълнителни корекции, за да си угодя. Четете описанията на темата и по-специално за коя версия на WP е писана и тествана. Случвало се е да получавам или премахвам кофти грешки.

Добавяне на теми за вашия WordPress:

 1. Изтеглете архива с избраната от вас тема. Може да си харесата от посочените по-нагоре сайтове. Разархивирайте изтегления zip файл. В него е папката със съответните файлове на темата.
 2. С помощта на FTP клиент качете папката извлечена от архива в директория wp-content/themes/ на вашата WordPress инсталация.

Добавяне на теми през cPanel:

 1. И тук първо изтегляте архива с темата. Не го разархивирайте още.
 2. Влизате в cPanel на хостинга ви и стартирате File Manager. От File Manager Directory Selection избирате Web Root (public_html/ Или www/). А ако сте си направили блога на събдомейн като мен, избирате Document root for: и посочвате правилното от падащото меню. Влезте в wp-content/themes/ – виж картинката отдолу.
 3. От лентата с инструменти използвайте Upload и качете zip файла. Изберете го от списъка и пак от лентата или с десен бутон, изберете Extract.

cPanel

Активиране на теми:

 1. Логвате се в Админ панела на вашия WordPress.
 2. Отивате на Presentation -> Themes. Ще видите скрийншоти на качените теми. Клик върху избрана тема я активира. Това е.

Оригиналният текст (английски): тук

Внимание: Обърнете внимание, че темите са предимно на английски език и ако блога ви е на български, може да се наложи да редактирате някои от файловете. Не го правете освен ако не знаете какво правите.

Кратки URL адреси:   

6 Коментара по темата

Миглен каза:

Страхотна тема, много полезна!

Casper каза:

Малко да разкрасим българските блогове. Недей ме подсеща, че пак ще ми заминат 2-3 часа в разглеждане.

Миглен каза:

Аз ги сменям през два три месеца и винаги като си харесам някоя си мисля че тя ще бъде до край ама все нещо не ми харесва. Лошото е че не реагирам само с темите така а и с много други неща 😉 Предполагам че като си направя custom тема ще ми допада най-много.

Svilen каза:

много ви моля обяснете ми подробно как се слага нова тема в wordpress.прочетох много теми и насвсякъде казват че неможе да се салагат теми в wordpress,тогава защо има толкова много сайтове който предлагат такива теми ? моля кажете как да си сложа избрана от мен тема след като съм я download.поздрави

Casper каза:

Добавих кратко описание в самата тема, за да може да го видят и други, ако се чудят как става.

@Casper: бих казал, че всички безплатни теми са на английски. Превода е доста лесен, но трябва все пак да се има малко понятие. Аз мога да препоръчам да ползвате Notepad++, защото може да променяте кода на всички файлове в папката (наведнъж) 🙂
П.П. Casper, филма Hitman наистина е много добър. 🙂

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

 • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
 • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
 • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
 • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
 • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар