Favicon Генератори от Casper

18.12.20072 Коментара

Favicon, съкратено от favorites icon, е малката икона, която сте виждали много пъти пред името на страницата, която сте заредили в браузъра си. Тя се вижда и в Favorites (Bookmarks), ако съответния сайт е добавен там, а също и в табовете пред името на страницата и дори в Google Bookmarks при положение, че позвате гугъл тулбара. Пример, може да видите на картинката отдолу.

Favicons

Иконата е в ICO формат, а някой браузъри поддържат и анимиран GIF и JPG форматите. Размерът трябва да е поне 16×16 пиксела. Първоначалната идея е да създадете икона с името favicon.ico и да я качите в главната директория на сайта си. С времето системата е подобрена и сега с помоща на два допълнителни тага, може да окажете пътя към иконата. Ето как трябва да изглежда кода:

<head>
<link rel=“icon“ href=“http://www.yoursite/favicon.ico“ type=“image/x-icon“ />
<link rel=“shortcut icon“ href=“http://www.yoursite.com/favicon.ico“ type=“image/x-icon“ />
</head>

Първият link таг не е задължителен. Добавяйте го ако за икона използвате GIF или JPG формат.

Съгласете се, че една такава икона подсилва вашата уникална идентичност в Интернет. Как да си направим лесно и бързо икона? Е стигнахме и до същността на тази тема, а имено да ви представя няколко онлайн инструмента, с които да си създадете favicon буквално за секунди. Ето ги и тях:

Favicon Generator – Генератор на икони от предварително посочена картинка с опция за избор на размера на полученото изображение. Допълнителна информация и галерия на генерирани икони.

Free Favicon Generator

Dynamic Drive – FavIcon Generator – Максимално упростен и бърз онлайн генератор на икони от картинка с опции за обединяване на основните размери 16×16, 32×32 и 48×48, за да не се разваля качеството на изображението ако използвате иконата и за десктопа си например.

Favicon maker- Create a favicon from any image

favicon.ico Generator – Този ми е любимия, защото предлага да си нарисувате сами иконата. Пълна гама от цветове, прозрачност и преглед в реално време. Текущата ми икона е правена там. Много удобен и забавен генератор. А може да импортирате картинка, която да обработите допълнително.

AntiFavIcon – Не се подвеждайте по името. Това просто е един генератор с интересни опции, измислен на принципа на добре познатите ни антипиксел бутони. Полезен, ако сте с идеята да вкарвате текст в иконата си.

DeGraeve Favicon Editor – Още един хубав генератор за художници. И тук хващате четката, подбирате си любимите цветове и драскате смело.

Кратки URL адреси:   

2 Коментара по темата

Миглен каза:

Много полезна публикация, сега не се налага да ползвам разни icon генератори 🙂

Милена каза:

И на мен ми свърши работа.
Благодаря.

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар