На самотен остров със 7 албума от Casper

15.02.20080 Коментара

Ето че Интернет играта на Майк Рам – 7 най-любими албума, които бих взел със себе си на необитаем остров – ме застигна благодарение на siskata. Правилата, може да погледнете тук.

Най-общо ще разделя албумите на 2 части: Drum and Bass и Punk-Rock + Alternative, като към всяка част ще гледам да скатая и по един hidden диск – компилация с хубави парчета на готини групи.

Моите 7 – Част 1

Моите 7 - Част 1

Logistics – Now More Than Ever
издаден: 2006 г.
Hospital Records

Това е! На никакъв остров не мисля да акостирам без Logistics. Това ще е саунда, с който ще привличам изгубените фенове от съседните острови за плажните партита. Най-вероятно ще съм забит на някой остров около Австралия, но тъкмо ще поканим и малко от месните аборигени за MC-та.

High Contrast – Tough Guys Don’t Dance
издаден: 2007 г.
Hospital Records

Още Liquid Funk за душата. Има яки парчета в този албум, като Eternal Optimist, Sleepless, Everything’s Different, Kiss Kiss Bang Bang и т.н. Какво още да ви кажа освен, че се надявам и тук в България да завъртят едно яко Hospitality скоро.

The Crystal Method – Vegas
издаден: 1997 г.
The Crystal Method

За къде без Crystal Method? Кен и Скот са уникални пичове и музиканти, които ме радват още от далечната 1997 година и които ми отвориха пътя към електронната музика. Невероятен албум с парчета кое от кое по-хубаво. Със сигурност се сещате за Keep Hope Alive, Trip Like I Do, Cherry Twist и т.н.

Hidden: Компилация – Hospital Records + Ragga Jungle
издаден: ще е, преди да замина за острова
Fossil Records

Тук ще подбера няколко трака на останалите в Hospital Records – London Elektricity, Nu:Tone, Cyantific, Danny Byrd, Q Project и други. А специално за Raggacore и Ragga Jungle ще се обърна към Yango, за да извади лудите парчета от колекцията си.

Моите 7 – Част 2

Green Day

Green Day – 1039/Smoothed Out Slappy Hours
издаден: 1991 г.
Lookout! Records

Първият им албум – лудница. Сигурно се чудите на Моите 7 – Част 2, която няма нищо общо с Част 1, но все пак да напомня – Green Day Forever! Голям фен съм и е време да ги викнат в България. Откога го чакам този момент.

Green Day – Kerplunk
издаден: 1992 г.
Lookout! Records

И вторият им албум не е никак по-слаб от първия. Мелодичният пънк-рок отново контролира емоциите и сетивата. И обложката много ме кефи. Дълго време обмислях дали да не си направя тату. Много хора плямпат глупости, че Green Day звучали еднакво, но съм сигурен, че за феновете им всяко парче е уникално.

Green Day – Dookie
издаден: 1994 г.
Reprise Records

Култовият албум, който им донесе успехи и известност по целия свят. Песните и клиповете към тях, които започнаха да се въртят тогава по MTV, направо превзеха сърцата на пънк-рок феновете. Да не забравяме и за Woodstock ’94 и за прочутия бой с кал (mud fight) заедно с публиката.

Green Day – Insomniac
издаден: 1995 г.
Reprise Records

Първият албум на групата, който си купих и с който започнах да ги слушам. Един ден бях с един приятел и се бяхме засилили към един магазин, за да си купя тогава един албум на Dog Eat Dog, ама го нямаше и ето ти Green Day.

Hidden: Компилация – Old School Alternative
издаден: отдавна, in my head
Casper Records? LoL

Във вторият каширан диск към Част Втора на Моите 7 ще набутам малко олд скуул алтернатив, начело с: Dog Eat Dog, H-Blockx, Korn, Pearl Jam, Bush, Alice In Chains, Stone Temple Pilots, Rage Against The Machine, Offspring… И т.н. докато се напълни.

В заключение

Стига вече, че то стана пост за чудо и приказ. Като за финал, идва и моя ред да призова новите трима участници в играта и това са: Сасхо, Fobos и Цветан Дичев. Enjoy!

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар