Трафик в почивните дни от Casper

29.10.20081 Коментар

Изминалият уикенд беше интересен. Тръгнах към второто ми село, защото бабата ме беше поканила на сбор пък и да се видим. Всичко беше точно, go go go, но… Винаги има едно но, както се казва. По магистрала Хемус отново ремонти от тези безкрайните, събиране на ленти, километрови колони, движение с -20 км/ч. Това е всеки път! Започвам да си мисля, че това магистрала отпред са го лепнали само и единствено за по-голяма благозвучност. Събота 13:00 е, какъв е този трафик?

Времето. Слънце, слънце, слънце, но пък в събота си пери един хубав дъжд. Това само отежни пътуването. Мокро и хлъзгаво плюс изнервени шофьори. То и без друго спокойни шофьори отдавна не съществуват. Всеки един, рано или късно, се превръща в стълб от нерви, засичащ и/или псуващ наред тарикат… Да, дори и най-спокойните. В много случай тарикатлъка завършва в подобни ситуации, като на снимката.

Къде бързаш, баце? За гробищата ли?

И това е снимка от добрата страна, защото от другата лежеше втори автомобил, катурнат на една страна. Don’t ask… Това беше в участъка Златна Панега – Румянцево, след магистралата, където се видяха още няколко катастрофи. Колони от коли, хвърчащи линейки, лудница. Не знам за жертви, дано да няма. Не смея да ровя из новинарските сайтове…

Още от Витиня започнах да ги броя катастрофите. Нова и нова през 2-3 километра, за щастие предимно леки. Колко хора още трябва да се изтрепят, за да се премине на по-толерантно и по-съвестно шофиране? Как да тръгна да изкарвам книжка, когато виждам всеки в какво се превръща? Не, благодаря! Добре съм си така. Друго си е да се возиш, да зяпаш през прозореца и чат-пат да си пийваш биричка, защото не си ти зад волана и на теб ти е позволено.

И така, пътуването, което трябваше да продължи час-час и половина, се проточи до безумните 4 часа. Че то за толкова време се стига до морето бре! Какво да ви кажа… Настроението ми се крепеше на това, че отивах да видя близките си, с които ще си купонясваме до късно с много хапване и пийване. Така и стана! Всичко мина без проблеми. На другия ден времето беше по-хубаво и сухо и прибирането си беше нормално.

Шофирайте внимателно! Каскадите са за филмите! Ако искате рискувайте живота си, но го правете на места, където не застрашавате живота и на другите!

Кратки URL адреси:   

1 Коментар по темата

Ива каза:

В днешно време всеки се е разбързал на някъде. По добре карай по бавно и стигни по късно, но жив.

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар