Microsoft избра WordPress.com от Casper

28.09.20100 Коментара

Добре дошли, драги потребители на Windows Live Spaces! Microsoft избра WordPress.com за основна блог платформа на всички вас. Не се страхувайте! Това е един логичен и отличен избор и няма да мине много време докато се убедите в правотата на тази миграция. Не забравяйте, че не сте сами! Вие и останалите над 30 милиона Windows Live Spaces потребители, се присъединявате към още близо 30 милиона съществуващи и усмихнати юзъри на WordPress.com и WordPress.org, хехе. Бъдете спокойни, защото колкото и да е трудна една такава стъпка, вие ще се справите… както и ние се справихме!

Windows Live and WordPress

Ще се срещнете с една open source блог платформа (и CMS, разбира се!), притежаваща огромен потенциал и много възможности. Хубавата новина е, че пропуснахте ранните години в развитието на WordPress (since 2003), а сега с версия 3.0+ всичко е яко user-friendly. Има и достатъчно документация, като най-важната е структурирана обикновено в няколко бързи стъпки. Ако сте съвсем нови и се каните да се сблъскате с това чудо на Световната блогосфера, ще ви  насоча веднага към няколко сайта, които ще ви дадат добър старт. Това са:

Считано от вчера, 27 септември 2010, имате 6 месеца, през които да трансферирате своя Windows Live Spaces блог към WordPress.com… За улеснение е създадена специална онлайн система, която ще се погрижи за безаварийната подмяна на платформите. От вас не се иска нищо освен попълване на няколко полета или общо 2 бързи клика и 4 допълнителни трансферни стъпки.

Just Moved

И понеже имам една поща от сума време в Hotmail, специално за всички вас, бъдещи WordPress-аджии, направих едно тестово прехвърляне, за да видите, че не е страшно и не боли, хехе. Продължете нататък и кликвайте по изображенията за голям размер…

I. Get started страницата. Тук започва ъпгрейдването към WP. В средата ще откриете 4 възможности: трансфер, архивиране, изтриване на блога или продължаване към досегашния му вид.

Windows Live and WordPress.com - Choose

II. Избрали сте Get Started. Следва преминаване към съответната нова WP.com регистрация. След тази стъпка нещата са необратими и стария ви блог адрес ще прехвърля към новия, който ей сега ще създадете. Цъкайте смело на Continue.

Windows Live and WordPress.com - Connect

Стъпка 1 – Начало на WP.com регистрацията. Прозорчето Connect to Messenger ще се появи, когато кликнете върху оранжевия бутон. Изберете автоматична връзка, за да могат да виждат приятелите ви публикациите от новия блог.

Move to WordPress.com - Step 1

Стъпка 2 – Избор на потребителско име и парола, с които ще се идентифицирате в WordPress.com, за да пишете или променяте настройките на сайта си. За по-сигурно, изберете по-сложна парола според указанието.

Move to WordPress.com - Step 2

Стъпка 3 – Начални настройки на вашия бъдещ блог – име/поддомейн (получавате адрес от типа: username.wordpress.com), заглавие, език, настройки за поверителност и връзка с вашия Windows Live Messenger.

Move to WordPress.com - Step 3

Стъпка 4 – Финализиране на регистрацията. Миграцията ми отне няколко секунди, но аз нямах публикации в моя тестов блог. При вас може да отнеме и повече време, в зависимост колко данни трябва да бъдат прехвърлени. В крайна сметка изчаквате синия прогрес-бар да се запълни до край и сайта е готов.

Move to WordPress.com - Step 4

III. След успешната миграция ще получите 3 писма: едно от The Spaces Team за начало на миграцията, второ от WordPress.com за успешно импортиране и трето пак от тях с важните данни на новорегистрирания блог.

Emails from WordPress.com

IV. Това е то. Успяхте! Честит нов блог с новата визия по подразбиране на WP, която лесно ще можете да смените с един клик от административния панел в меню Външен вид (Appearance).

Just another WordPress.com site

Сигурен съм, че много скоро ще обикнете новото си местенце и ще оцените гъвкавостта, която то ще ви предложи. В България има много WordPress специалисти, така че, помощта (при нужда) може да дойде от много места. Сега е момента да посетите и първия WordCamp Bulgaria – целодневна конференция, изцяло за WordPress, която ще се проведе на 2 октомври в Елиеф Център, София.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар