Google PageRank от Casper

31.10.20075 Коментара

PageRank е уникална тегнология, разработена от Google с основна задача класифицирането на стойността на сайтовете в Интернет. Рангът на всеки сайт варира в скала от 0 до 10 на базата на много фактори, като най-важния от които е уникалното и често обновявано съдържание. Високият ранг е едно отлично предимство за вашия сайт, защото колкото е по-висок той, толкова по-напред в резултатите от търсене в Google се появява сайта ви. И когато говорим за SEO (Search Engine Optimisation), то този тип оптимизация се стреми да повиши ранга в Google.

Днес съществуват достатъчно сайтове и блогове, пълни с материали за SEO, затова няма да изпадам в подробностти. Отворих темата защото, преди няколко дни беше направен поредния Google Update и за голяма част от Интернет обществото това е голямо събитие, свързано най-вече с обновените стойностти на гугъл ранга. Тук е момента и да съобщя, че този блог прескочи трапа, както се казва и от 0, получи ранг 3. Доволен съм от това, още повече, че става въпрос за домейн на 5 месеца, като не съм се задълбочавал кой знае колко в SEO оптимизацията. Добро постижение и благодарности към всички посетители.

Успоредно с това, в казана с Чорба от греховете на dzver може да разгледате класацията за Топ 100 на българските блогове, където моят блог скромно се намества на 83 позиция.

Кратки URL адреси:   

5 Коментара по темата

Fobos каза:

Честита оценка и място в класацията на Топ 100 на българските блогове, Casper! 🙂

Аз в класацията не намирам място (не мисля, че имам шанс за там), но учудващо оценката ми е 4! Е, бутнах тук-там малко money :р

Fobos каза:

… макар, че на блога ми показва „о“, а на страницата http://pr.blogflux.com казва, че имам ранг „4“. Е, вземам под внимание средно аритметичното оценка „2“ 🙂

Casper каза:

Нали си в Блогър, а той е на Гугъл = винаги добре индексиран и с добър PR в повечето случай. А за топ 100 мисля, че трябва да си регистриран в dmoz и technorati, специално за класацията на dzver.

Casper каза:

С PR4 ти е основния сайт. Когато влезеш в някоя тема, то търси нейния ранг и нормално да е нула. И при мен е 3 само на индекса.

Fobos каза:

Аха, разбирам 🙂

Явно ще трябва да си купя домейн, за да си меря… ранга с вас 🙂 Болъра на чичо Гугъл нормално да се самовъзгордява толкова.

Все пак на твоя блог заслужено собственосръчно слагам оценка 10 за полезност 🙂

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар