Shared Hosting лимити от Casper

16.01.20083 Коментара

По много блогове, като тези на Мишел и Assenoff, се дискутираше темата за неограничените хостинги. Отварям я отново, защото вчера хостинг акаунта ми беше спрян. Преразход на системни ресурси. Започнаха се едни мейли и в крайна сметка днес всичко е наред.

Хоствам при HOSTBULGARIA. Доволен клиент съм и дори при вчерашните проблеми, те бяха изключително отзивчиви и с желанието да помогнат, за което им благодаря най-сърдечно. Всичко беше прехвърлено на друга машина и отново сме онлайн.

Малко статистика. В хостинг акаунта си имам три развиващи се WP блога (и 2 аддон домейна), като този е с най-голяма тежест. До колкото разбирам, WordPress не е от най-леките блог платформи. Добавяйки 40-те плъгина, който бях насвяткал и ето ти го резултата. Разходите – 1/5 използвано дисково пространство и към 5% от месечния трафик. Общо около 300-350 уникални на ден. Нищо работа.

Някои решения. Плъгините – не се увличайте и не тъпчете блога си с излишни неща. Днес без да се замисля разкарах 15 плъгина. Преценете кои са от най-голямо значение и махнете останалите. Оставете и тези за борба със спама – Akismet, Spam Karma 2 или там каквото използвате. Сложете и такива за кеширанеWP-Cache или наследникът му WP Super Cache. Ъпдейтвайте до последни версии. Ако имате много сайтове в един хостинг акаунт и няма накъде повече да оптимизирате, помислете дали няма да е по-добра идея да прехвърлите някои от тях на отделен акаунт. В определени случаи това е по-доброто решение, отколкото да си търсите нова хостинг компания.

Още един полезен линк: WordPress Troubleshooting by DreamHost

Кратки URL адреси:   

3 Коментара по темата

Michel каза:

350 посещения на ден са нищо, наистина… При мен съм стигал до около 2500 уникални на ден (5000 посещения) и нямах никакъв проблем. Същия WordPress, без плъгини за кеширане при това:)

Всичко зависи от хостинг компанията. Ако е добра, няма да имаш проблеми при 1000 посещения на ден. Ако не – грижите ти ще започнат много преди това…

Така или иначе, неограничен хостинг не съществува – както и не съществува безплатният обяд:) Но има добри и лоши хостинг услуги – важното е да намериш най-добрата за себе си… или да си купиш собствен сървър, ако не си съвсем доволен от никоя от тях 😉

Поздрави! 🙂

Casper каза:

Да, и те така се учудиха, та ще видим. Аз така или иначе ударих една прилична чистка. Надявам се да се вместя, че не ми се прехвърля поне за момента. Ще се поинтересувам тези дни дали съм успял да отнема от товара.

ducklin-th каза:

Ем не е хубаво да се тъпчат блоговете със всевъзможни plugin-и за щяо и нещяло, но си има и задължителни.

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар