WordPress 2.8 Beta 1 от Casper

21.05.20091 Коментар

Излезе първата beta на WordPress 2.8 и ако всичко мине по график в началото на юни месец ще сме с чистак нови 2.8-ци. Сложих WordPress 2.8 Beta 1 на тестовия ми блог за да хвърля един предварителен поглед и радост мога да ви споделя, че има доста промени из администрацията, като по-забележимите ще ви ги покажа в картинки сега. Разбира се, за всички ентусиасти предлагам да се запознаят по-детайлно с промените във версия 2.8 – има доста за четене, хехе.

WordPress 2.8 Dashboard

Таблото (Dashboard) е получило по-голяма гъвкавост, като в Настройката на изгледа (Screen Options) е добавена възможност за това да изберете в колко колони да се подрежда съдържанието – от 1 до 4. Удобно, ако не си падате по вертикалното скролиране. Връзката Към блога (Visit site) е с по-бутонен вид – малките неща са важни.

Следва секцията Външен вид (Appearance), където промените изглежда са най-много. В списъка с темите (themes), добавените под всеки скрийншот връзки – Activate, Preview, Delete – улесняват нещата, защото знаете, че в момента, за да заредиш тема трябва да минеш през предварителния lightbox преглед…

WordPress 2.8 Widgets

Силно впечатление ми направи тоталната промяна на Джаджите (Widgets). Всичко изглежда доста по-интуитивно и красиво, ще ви допадне, сигурен съм.

WordPress 2.8 Install Themes

Търсенето и инсталирането на нови теми (themes) вече ще работи на принципа на плъгините – задаваш параметри, търсиш, намираш и инсталираш и всичко това директно от администраторския панел. Чиста работа за тези, които обичат да сменят визията по-често.

WordPress 2.8 Plugins

Списъкът с разширенията (Plugins) също е реорганизиран. Връзките са вляво, като е добавена и такава за редакция. В настройката на изгледа (Screen Options), ще може да задавате по колко разширения на страница да виждате. Всъщност възможност за странициране ще има и за коментари (comments), публикации (posts), страници (pages), файлове (media), категории (categories) и етикети (tags).

WordPress 2.8 Editors

Вградените редактори за разширения и теми също са претърпели промени. С новото синтактично оцветяване на кода, ще привлекат вниманието на повече хора. В настоящия им вид не съм се престрашавал да ги използвам, дори и за супер незначителни корекции, но сега бих опитал, най-малко за да си спестя ftp-edit-ftp частта.

WordPress 2.8 Timezone

И като за финал в това кратко представяне на новото в WordPress 2.8 нещо, което (да се надяваме) ще ни спести промяната на времевата зона в настройките при годишните смени на времето, хехе…

Толкова от мен за сега. WordPress 2.8 е насрочен за 31 май 2009. До тогава може и вие да разцъкате beta версията или още по-добре предстоящото RC, за което аз лично още нямам информация…

Изтегли: WordPress 2.8 Beta 1

Кратки URL адреси:   

1 Коментар по темата

Sis каза:

… бе не че има общо с темата, ма да ти кажа, че имаш да чоплиш при мен из разширенията, пак ги има ония страшните неща с червените букви ;р
за горното – тъкмо свикна с едно и хоп – ново 20 🙂

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар