WP-Memory-Usage от Casper

17.06.20090 Коментара

WP-Memory-Usage е полезен плъгин, който дава информация за количеството използвана памет и съответно лимита, които ви е определил вашия хостинг доставчик. Разширението ще ви покаже в какви граници се движите и дали се вмествате като цяло в заделената ви квота.

WP-Memory-Usage

Може да следите данните в специалния Dashboard widget на плъгина или във footer-а на администраторския панел. Опция за показване и скриване на същия този Dashboard widget има в настройките на изгледа (Screen Options). Автор на тази полезна добавка е Alex Rabe, който разработва също и NextGEN Gallery, wordTube, WP-Table Reloaded и други.

След цялата тази лудница, около преминаването към WordPress 2.8 и възникналите проблеми с големия разход на памет, WP-Memory-Usage ще ви помогне оптимизирате допълнително блога си… Особено ако сте като мен – с 20 активирани разширения и колкото и да ги преглеждате не ви се ще да махнете нито едно. Трудно се вмествам в 32 мегабайтов memory_limit. Ако не искате и вие да имате такъв разход, прегледайте си разширенията и оставете само тези, които сметнете, че са ви абсолютно належащи. Аз не мога и ще рискувам, хехе…

Интересното е, че когато добавите и българския (bg_BG или друг) езиков файл, gettext() библиотеката гълта доста памет, особено ако сте на PHP 5. Затова реших да си изтрия languages директорията и да се върна към езика по подразбиране – English. И за да добиете малко по-ясна представа, какви са разликите в използваната памет, ето ви го нагледно…

Зареждане на Табло (Dashboard)

Dashboard - Memory Usage

Зареждане на Настройки (General Settings)

General Settings - Memory Usage

Осезаеми разлики, нали? Добре, че си вдигнах лимита на 64MB.

Другото, което щях да казвам беше, че в 2.8 Incoming Links Dashboard widget-а не работи. До вчера не ми показваше никакви входящи връзки, а днес ми вади само една и то от края на миналата година… Проблема май е в Google Blog Search… dunno.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар