Аз на DrupalCamp Sofia 2011 от Casper

23.01.20111 Коментар

Само 3 месеца и половина след първия WordCamp в България, отново в София, се проведе и първия DrupalCamp Sofia 2011 – конференция за всички онези, които харесват, използват или искат да научат повече за платформата. Отвори ми се възможност, и въпреки че не съм много запознат с Drupal, реших да посетя това двудневно събитие, защото програмата ми се стори интересна. И не сбърках, като отидох!

DrupalCamp Sofia 2011

Новата 2011 година имаше силно начало. Излезе Drupal 7 (и това ми подпали любопитството), а също и дългоочакваната Joomla 1.6. От трите големи имена в света на CMS остана само WordPress да си каже думата, отприщвайки версия 3.1, която малко се позабави, но идва ей! Но да се върнем към DrupalCamp. Поздравления за организаторите, спонсорите и всички, които са помогнали за реализацията на събитието. Справихте се отлично и се надявам, на следващата конференция да дойдат още повече нови и стари Друпаладжии! Сесиите бяха хубави и обхващаха почти всички по-важни теми. Ето и няколко снимчици:

Снимките са на няколко от лекторите, плюс smart баджовете, които имаха цялата програма на гърба си – много добро и хитро решение, позволяващо бърза консултация за what’s next, хехе.

Доволен съм от всичко, на което успях да присъствам през тези два дни, но все пак, най-полезни за мен бяха:

Това, разбира се, е една малка част от всичко, което се изговори. Имаше лекции също и за Drupal 7, новинарски сайтове, ефективно използване на хостинг, въведение в jQuery, e-Commerce, freelance for living, добри инструменти за разработчици, как да печелим онлайн, Drupal Security, building & deployment и други.

Повече информация ще откриете на drupalcamp.bg

Кратки URL адреси:   

1 Коментар по темата

За съжаление, така и не успях да присъствам на нито единия от дните. Бях на работа. Така, че това малко ревю определено ме насочи в темите, които са били дискутирани там. А, между другото с Румен сме били колеги в една американска фирма. Радвам се, че е започнал и да лекторства по такива конференции.

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар