И Microsoft е срещу IE6 от Casper

11.03.20111 Коментар

Десет години след появата на Internet Explorer 6 (на 27 август 2001) най-накрая и Microsoft признават, че е време да му кажем едно голямо „Довиждане!“. Гиганти като Youtube и Facebook се отказаха от него, направете го и вие. Писах за IE6 и за големия предупредителен банер, който се вижда, ако заредите блога ми през този ретро браузър, но за бъдещите си проекти мисля направо да го отрежа (обмислям го също и за IE7, който създава не по-малко проблеми за девелопърите)… Едно такова подобно, silent обновяване, като при Chrome за IE би ни спестило сума ти главоболия. И докато благославяме наум и следим статистиките си с надеждите този месец IE посетителите да са по-малък процент от тези от предходния, Microsoft са пуснали цял сайт, на който можете да следите IE6 ползваемостта на световно ниво в проценти.

ie6countdown.com

И нека заедно да наблюдаваме как тези 12% за февруари, ще станат 1%… Кога ли? Като гледам, положението в Китай не е никак розово, хехе! При мен има светлина в тунела. Статистиката за 2010 показва почти 39000 посещения през Internet Explorer (сумарно за всички засечени версии) – 52% с IE8, 25% с IE7, 22% с IE6 и остават 100-тина посещения от останалите IE версии. Процентите за само за IE потребителите, които съставиха 30% от всички посещения през 2010 година. 12% е текущия дял на IE6 посещенията дотук за 2011. Е, все още сме в Q1, но резултатите до  момента изглеждат обещаващи.

Ако все още си с IE6 и четеш това, „Ама аз съм му свикнал“ не ти е извинение… Срещнах много сайтове, който дават ясната представа, че времето на античните браузъри (какъвто е IE6) отдавна изтече. Някои от тях са доста забавни…

Кратки URL адреси:   

1 Коментар по темата

CappY каза:

У училище всички са с IE6… В момента пиша от даскало. 🙂

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар