WordPress 4.2 Powell от Casper

27.04.20150 Коментара

WordPress 4.2 Powell излезе навреме този четвъртък. Налични са нови фунционалности, подобрения и поправки. Една от най-важните промени, за които трябва да спомена е разделянето на така наречените „споделени“ категории и тагове (taxonomy terms). Във версиите преди 4.2 ако сте имали категория и таг с един и същ slug, то те са съществували в базата под едно и също ID.

WordPress 4.2 - About

Това е архитектурно решение е от ранните години на WordPress, което през годините се превърна в пречка. Лесно мога да ви дам пример. В този блог имам категория WordPress, както и таг WordPress. По едно време реших да преименувам тага на WP, но променяйки го, категорията също се преименува на WP. Сами разбирате, че това не е много гъвкаво. В 4.2 при обновяване на такъв споделен търм, той се записва под ново ID в базата, като не губите релациите с публикациите към, които е бил закачен.

Всичко това няма да ви коства нищо, но има определени ситуации, при които ще трябва да вземете мерки. Това са случай, когато темата ви или определен плъгин записва ID-та на категории или тагове в options, postmeta или друга таблица. Разделеният таг или категория е с ново ID и може да получите странни резултати. Ако сте разработчик и искате да се справите с този проблем, задължително прочетете Working with „split terms“ in WP 4.2+. Там ще откриете 2 начина за справяне със ситуацията.

И така, разгледахте ли галерията? С новият Press This bookmarklet още по-лесно споделяте с читателите вашите любими видеа, картинки и съдържания.

Поддръжката на нови езици също е факт. Сега може да пишете дори на китайски, японски и корейски или да декорирате съдържанията си с Emoji.

И още: Възможност за смяна и преглед на теми в Customizer; Tumblr и Kickstarter oEmbed поддръжка; Inline обновяване на плъгините директно на Plugins страницата; utf8mb4 support, complex query ordering и други.

А ето го и официалното видео представяне на 4.0:

WordPress 4.2 е посветена на американския джаз пианист от Харлем, Ню Йорк – Бъд Пауъл.

Изтегли WordPress 4.2 PowellСайт на WordPress 4.2 Powell

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар