WordPress 2.6 Tyner от Casper

15.07.20080 Коментара

WordPress 2.6 Tyner успя да се появи с месец по-рано от предвиденото. Елиминирани са 194 бъга в тази нова версия, като за това са допринесли още 75 човека, освен ядрото от програмисти разработващо платформата. Това, разбира се, съвсем не е всичко. В специално направеното видео, може да се запознаете с новите възможности на WordPress. Ето го и него:

https://videopress.com/v/mARhRBcT/fmt_std

2.6 е доста идентична с 2.5 на ниво плъгини и теми от което се подразбира, че не би трябвало да имате проблеми, ако надграждате от версия 2.5.x, чиято поддръжка се преустановява. Преминаването към 2.6 е препоръчително. Заформя се ъпгрейд ден…

Обновяване на WordPress в 3 стъпки:

Подготовка: Сигурно се повтарям, но е хубаво човек да се подсигури предварително, за да не си блъска главата в стената по-късно, ако се оплескат нещата. Не викайте неволята, а просто си направете пълен бекъп на базата данни и изключете всичките си плъгини (Deactivate All Plugins).

  1. Изтеглете WP 2.6 от тук. Изтрийте директории wp-admin и wp-includes (запазете wp-content). Изтрийте и всички файлове от главната директория на блога ви БЕЗ .htaccess и wp-config.php и качете новите от изтегления архив.
  2. Изпълнете ъпгрейд скрипта: http://example.com/wordpress/wp-admin/upgrade.php, защото и този път има промени по структурата на базата данни.
  3. Почерпете се с по една студена бира и напишете някой хубав пост. Това е!

Забележка: Обърнете внимание, че в wp-config-sample.php има промени. Актуализирайте го с db данните от стария файл, преименувайте го на wp-config.php и го качете презаписвайки стария. И още нещо. Новата версия дава възможност да преместите wp-config.php дори извън webroot директорията, но пристъпете към това САМО ако сте сигурни, че знаете какво правите.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар