Safari 4 от Casper

10.06.20093 Коментара

Над три месеца тръпнех в очакване да разцъкам финалната версия на Safari 4. Продуктите на Apple определено правят впечатление. Така беше и с бетата… Веднага ми хареса това, че са сменили позицията на таб-овете, като сега са под туулбара и отметките. В предишният им вид имах проблеми с някои XP кожи.

Safari 4 Performance

С новият си Nitro Engine, Safari 4 наистина е най-бързия сред браузърите в момента – 8 пъти по-бърз от Internet Explorer 8 и 4 пъти по-бърз от Mozilla Firefox 3 при обработката на JavaScript (според iBench и SunSpider).

Друго интересно в Safari 4

Top Sites – Safari помни най-често посещаваните от вас страници и ги визуализира много яко с реални thumbs в една обща страница, като дори маркира тези, в които има промени от последното ви посещение насам.

Cover Flow – Сещате ли се, как се разгеждат кориците на албумите в iTunes (album art)? Сега това е приложено и в Safari, за вашите History, RSS Feeds и Bookmarks.

Full History Search – В комбинация с Cover Flow, лесно ще видите всички места, които сте посетили. С полето за търсене нещата стават дори още по лесни.

Ако искате да се запознаете по-подробно, прегледайте новото в Safari 4 или всичко за Safari.

Изтегли Safari 4Сайт на Safari 4Скрийншот на Safari 4

Кратки URL адреси:   

3 Коментара по темата

Ivanio каза:

Доволен съм от функционалността и бързината на Сафари – най-после да намеря подобен браузър, но единствения му недостатък е че непомни пароли – има ли някакъв начин да ги запомни или да се отвори списък с праоли или някаква идея ..

Мерси предварително за отговора

Casper каза:

Safari 4 помни пароли. Отиваш на Preferences (CTRL+,) и избираш AutoFill таба. Слагаш отметка на User names and passwords и си готов. Вече когато попълваш някъде име и парола, Safari ще те пита дали да ги запомни. И все пак искам да те предупредя, че браузърите не криптират запазените пароли и ако лепнеш някой наистина гаден вирус, може да стане доста неприятно.

Ivanio каза:

Мерси , но тоя Сафари ощр на третия ден започна да ми крашва – засега от браузърите най съм доволен от google chrome – лек и функционален браузър

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар