Thalatta Camp – Kalamitsi, Greece от Casper

30.06.20120 Коментара

Един път и аз да постъпя като голям човек и да планувам летните отпуски още от март месец. По препоръка, решихме да направим едно ранно море с приятели в Thalatta Camp – Каламици, Гърция. Разстоянието София – Кулата – Солун – Каламици е 460 км, точно колкото е от София до Созопол (според Google Maps). Къмпингът и изобщо самото място са страхотни, както сами ще видите на мини галерията с мои снимки, която прилагам…

Да, от 16 до 23 юни 2012 се радвахме на това красиво и спокойно местенце. Бях за сефте в Гърция, но разликата е очевадна! Още с преминаването на границата се започна с белите къщурки с големите палми и градини, разцъфналите храсти и безбройните маслинови дръвчета.

Супер, ама много жега бе! Климатът се смени рязко и в следващата седмица, плажа започваше след 16:00 часа. За свикналите на нашето Черноморие, като мен, това беше меко казано странно. Е нищо, повече бира, узо, портокалада и игри на верандата. Къмпингът е уреден отлично, алеи с къщички, места за палатки и кемпери, места за колите, магазин, ресторантчета на плажа и т.н. Буйната зеленина и високите дървета осигуряваха перфектна сянка за хора, животни и МПС-та. А спокойствието е такова, каквото не сте очаквали – голямо, та чак прави почивката леко скучна. Няма шумни барове, дискотеки и сергии – тотален релакс. Цените и условията са екстра, както и сами може да видите на сайта.

Цялата седмица в небето нямаше нито едно облаче. Кошмарът на всички фотографи, хехе. Все пак гледката беше красива – Атон, точно срещу нас. Иначе – мор – добре, че навсякъде имаше климатици, иначе няма живот. Представям си го през юли и август… Пясъкът ми се стори малко груб, но с това бързо се свиква – крокове или по алеите. Друго, което ми направи силно впечатление, беше морето – синьо, синьо, да му се неначудиш! Доста по-солено, но кристално чиста вода – без боклуци, без водорасли, без медузи! Идеално за гмуркане. Ние предвидливо си бяхме накупили маски, шнорхели и плавници, че над водата това слънце направо те убива. Е, нямаше много  миди за събиране (толкова чисто, че мидите не мрат, хехе), но гледката на десетте метра прозрачна вода между теб и дъното, както и любопитните рибки си заслужават. Трябва да пробвам скуба дайвинг…

Ако сте тръгнали натам задължително си носете карти и други игри, мазила с висок защитен фактор и някакви лекарства… Че то в Гърция нещо много работят бре – почивка от 2 до 6, аптеките събота и неделя почиват и разни такива. Като цяло обаче, в БГ са много повече неуредиците и хаоса, така че давам на Каламици един голям плюс. Определено бих отишъл отново!

Август пак, този път да уважим и нашето море.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар