WordPress 3.2 Beta 1 от Casper

15.05.20110 Коментара

Здравейте, WordPress-ери! С радост искам да ви съобщя, че първата бета на WordPress 3.2 дойде само с ден закъснение според официалния график. Това определено е обнадеждаващо. Изчакайте още само половин месец и (по план) на 1 юни ще налазите и RC 1. Финална версия – 30 юни, ако не се удължи допълнително времето за тестване и дебъгване.

WordPress 3.2 Beta 1 - Right Now

Превъзбуден съм, като при всяка една major версия и съм ви приготвил един бърз WordPress 3.2 Sneak Peak. Първо искам да споделя 3 много важни неща, които засягат 3.2 и следващите версии:

  1. Нови минимални изисквания на WordPress – PHP 5.2.4 и MySQL 5.0
  2. Прекратява се поддръжката на Internet Explorer 6
  3. Бързото меню горе вдясно е премахнато – това е за авторите на плъгини, които го използват

Това ще ви подсети да имате едно на ум, когато си избирате хостинг. Веднага продължаваме с първото, което ще ви направи впечатление – не изцяло променения, но доста освежен администраторски интерфейс, WP Admin или както там си го наричате, хехе. Мисля, че така изглежда по-лъскав и приятен за окото.

WordPress 3.2 Beta 1

Найс, а? Пипнати side меню и widgets. Голямо предупреждение, когато платформата ви засече да ползвате браузър, чиято версия не е актуална – виждате при мен светна лампата през Firefox 3.6.17, хехе… Това предупреждение може да бъде изключено от Screen Options, по стандартния начин, който важи и за останалите джаджи на Таблото… С две думи – Browse Happy.

А това, което виждате в Right Now секцията не е измама – WordPress 3.2 идва с нова тема по подразбиране. Да, Twenty Eleven ще е наследника на Twenty Ten.

Twenty Eleven - First Look

Базирана на друга една тема на AutomatticDuster, тя ще предлага повече възможности – сменящ се header, повече пост формати, layout конфигурация и т.н. Има си и страница с допълнителни настройки…

Twenty Eleven - Theme Options

Ако ползвате визуалния редактор за да пишете и редактирате публикациите си, няма как да пропуснете новата визия на TinyMCE бутоните! Много sleek, да…

WordPress 3.2 Beta 1 - TinyMCE Buttons

И една екстра, която си я имаше, но аз лично не съм ползвал до този  момент – освеженият fullscreen режим на писане/редактиране на постове. Активира се с бутона след този за проверка на правописа или клавишната комбинация – ALT + Shift + G.

WordPress 3.2 Beta 1 - Fullscreen Edit

Красота и удобство! После ми разправяйте, че не ви кефи WordPress. Към всичко това добавете и по-добра производителност, стабилност, повече бързи връзки в Admin Bar и други. Няма да казвам нищо повече засега, дерзайте. Изтеглете си бета версията, тествайте, но не бързайте да я мятате на живи, работещи сайтове. Ето ги накуп всички картинки от този пост:

Изтегли WordPress 3.2 Beta 1Сайт на WordPress 3.2 Beta 1

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар