Аз на WordCamp Bulgaria 2011 от Casper

03.10.20110 Коментара

Ееей, ама чудесен WordCamp Bulgaria 2011 се получи миналата неделя! Знам, че имаше доста почивни дни и празници, но това не минава за извинение на всички вас, които не дойдохте. Пропуснахте една уникална възможност да се срещнете очи в очи с Matt, на който всички най-напред трябва да благодарим за това, че създава WordPress едва на 19 години. Посещението му в България е и основната причина да не се промени датата на конференцията. Тук идва ред за моите най-сърдечни адмирации, към Веско и Ники (и спонсорите, разбира се), за отличната организация и затова, че го доведоха тук този човек, за да му стисна ръката и благодаря лично, както и да си направим ей тази супер яка снимка:

Matt and me at WordCamp Bulgaria 2011

Nice, a? Ще си я сложа в рамка, хехе!

Доволен съм от лекторите и от това, което ни представиха. Беше много увлекателно и приятно да слушаш всеки един от тях. Цялата конференция беше заснета и ще я гледаме, затова няма да изпадам в подробен анализ. Жалко, че такива събития се случват веднъж в годината… Но пък кво ни бърка да си организираме нещо, дори по-малко, на локално ниво?

Видеото ще го чакаме да се появи на официалния сайт. Хубави снимки може да разгледате тук. А ето и 2-3 от мен:

Kaka Cuuka at WordCamp Bulgaria 2011

Адашът, Петър Стойков, издава тайните методи на Кака Сийка за борба с организираните спамери, хейтъри и други онлайн изчадия, хехе… За блогове с много коментари профилирането (+plugins) е решение. При мен я има един коментар на седмица, я не, та този проблем май го нямам.

Matt Mullenweg at WordCamp Bulgaria 2011

Matt беше готов с отговорите на всеки въпрос от публиката. Стана си една много приятна, едночасова сесия в стил „Аз питам, ти отговаряш“. Всички бяха притеснени или по-скоро превъзбудени, но пък след това всеки имаше допълнителна възможност да задава въпроси или просто да поговори с Мат по коридорите и полянките пред Elief Center. Изключително готин и много friendly човек!

Matt and dzver at WordCamp Bulgaria 2011

Още една снимка на Мат, заедно с dzver – който направи една много добра лекция за това, как да си направим свой плъгин за WordPress. Нужно умение за всеки WP разработчик, защото както и самия Мат каза – ядрото няма да се пълни с всякаква излишна функционалност… Портвайте всичко на разширения или потърсете от десетките хиляди, които вече съществуват.

Stefan Kanev at WordCamp Bulgaria 2011

Стефан Кънев. Коса & Брада – Тотална промяна спрямо WordCamp Bulgaria 2010! Ама много е трудно да го снима човек, с цялата динамика, която вкарва докато води лекциите си! Добре, че го залових докато си закачваше микрофона, хехе. В „преди-сега“ слайдовете си, за „сега“ използваше снимка, която му направих на миналогодишния камп. 🙂 Премина отвъд WordPress и говори за дебъг на навици. Разказа за техники, които са му помогнали да си върши по-добре работата и изобщо да живее по-добре. Имаше върху какво да се замислим.

Останалите лектори Еленко Еленков, Рая Юнакова (Microsoft) и Любомир Русанов (Superhosting) също се представиха на ниво и ни забавляваха. Снимките ми обаче станаха доста размазани и затова ще си спестя излагацията и няма да ги качвам. Вижте flickr линка по-горе в статията или на WordCamp сайта.

Надявам се и вие да сте си прекарали готино. И догодина пак, ей!

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар