Golden Beach – Thassos, Greece от Casper

11.08.20140 Коментара

В началото на май се разходихме до о-в Тасос (Thassos), където изкарахме няколко нощувки с ваучер оферта от Грабо. Организацията беше добра – път, нощувки и храна – подсигурени, а дестинацията – нова. Автобусът ни прекара през Банско, Гоце Делчев и ГКПП Илинден – Ексохи, а на гръцка територия преминахме през Драма, Кавала и хоп на ферибота Керамоти – Тасос. На ферито беше голям фън, като беше много яко да храниш гларусите и чайките. Те са толкова безстрашни, че често успяват да си вземат директно от ръката ти. Пристанищният град Тасос (или Лимен или Лименас Тасу или там с каквито още имена е известен) е красиво местенце с много ресторантчета, кафета и сергии със сувенири – много подходящо за туристи. Но ние само преминавахме по посока, Golden beach и Skala Potamia. Бързам да покажа и няколко снимки на различни места из острова.

Природата на острова е много красива и приветлива, буквално зад нас се издигаше планина имаше много зеленина и дървета, а не типичната ниска разстителност, с която се сблъскахме през лятото на 2012 година на Халкидики например. Страхотно впечатление правят огромните кариери за мрамор, навсякъде из острова. Жалко, че нямам снимка под ръка, но изглеждат нерелни, хех.

Допълнителните екскурзии, които предложиха от агенцията бяха правилен избор,  като имахме един цял ден, за да обиколим Тасос по цялата му периферия – с нашия си автобус разбира се. Лименария – второто по големина място на острова (предпоследната снимка в галерията) е още едно отлично място за почивка. Няма смисъл да споменавам десетките самотни плажчета, които може да посетите, ако сте решили да се разходите с автомобил и имате палатка и достатъчно дълга отпуска. Е не успяхме да се шопнем в морето, но си спомняте, колко студено го раздаваше времето в началото на май, за разлика от миналата година, когато по същото време си се къпах като за сфетовно на Паралия, Катерини.

Имахме и още един ден, за да се върнем към град Тасос, за раходка, покупки и кафе. Най-хубавото е, че Тасос е на по-малко от 400 километра от София, което си е същото като разстоянието до нашето Черноморие. На прибиране спряхме в Драма, където се разходихме в парка с изворите на Света Варвара – красиво местенце с много зеленина, дървени мостчета и езерца пълни с плуващи на воля, шарени патици.

Drama - Greece

И така за Тасос… Като се замисля, преди началото на сезона може да ви се стори малко скучничко, но когато сте с голяма група бива, защото се разглеждат много места и гидовете разказват това онова. А за плюсовете и минусите на груповите екскурзии с ваучери – друг път.

Август е, август е! В края на седмицата иде ред и на нашето море!

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар