Bye Google Reader, Hello Feedly от Casper

16.03.20130 Коментара

Когато от Google съобщиха за второ пролетно почистване, стана ясно, че Google Reader също ще спре да работи на 1 юли 2013. Доста се учудих от това им решение, но няма как – ще трябва всички ние, потребителите, да се съобразим с него и да си намерим алтернативи. Времената се променят и добрия стар рийдър не е оправдал очакванията на корпорацията.

Bye Google Reader

Като се замисля, аз също спрях да го ползвам толкова интензивно колкото преди. Дори вече се случва по цели седмици да не го отварям. Не, че Фейса го посещавам по-често, но явно не съм само аз, щом Google са взели толкова крайно решение. Поне са оставили възможност да си експортираме данните.

Измежду най-предлаганите заместители, без много да се чудя, избрах Feedly. Останалите по-популярни са с доста излишна функционалност, от която така или иначе не се нуждая. Подсещат ме за iGoogle – с всичките му там widgets и т.н. Простичък RSS четец, където човек да си складира и чете фийдовете – това е Feedly.

Достатъчно е да се логнете с вашия Google акаунт и Feedly ще синхронизира цялата информация със своя Normandy back end. От мини галерията по-горе, може да си направите заключение относно изгледа и възможностите на платформата. Съществуват шест типа визуално оформление на разглежданите публикации, като – само заглавия, списание, мозайка и други, които могат да бъдат различни за всеки фийд. Цветови гами и настройки на шрифта също не липсват, а организацията в категории и тагове завършва цялата картина. Feedly не е нова услуга, а е тук от 2008 година, но нека видим дали сървърите им ще могат да поемат евентуалния голям трафик на потребители на загиващия Google Reader.

За кратко се появиха много Интернет петиции, които се опитват да обединят достатъчно хора, с надеждата Google да променят решението си. Но едва ли… Една от тях дори е преминала границата от 100 хиляди поддръжници – Google: Keep Google Reader Running.

Feedly предлага и приложения за смартфони и таблети (iOS, Android, Kindle). Споделете вие какво ще използвате.

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар