WordPress 3.6 Oscar от Casper

04.08.20130 Коментара

Месец август започна с жега, обичайните протести пред парламента и WordPress 3.6 Oscar. Като по традиция, и тази нова major версия включва чисто нова тема, ползваща най-новите WP стандарти. Twenty Thirteen е модерна блог-ориентирана тема, удобна за всички, които искат да се фокусират върху съдържанието на публикациите си. Какво да ви кажа, предишната ми харесваше повече, но вкусове всякакви. Ако няма да я ползвате, може да ви послужи като базова, на вашите child теми.

WordPress 3.6 Oscar

Post Revisions бяха представени е далечната 2.6-та версия, но от 3.6 ще се управляват много по-лесно и удобно. Аз не съм им особено голям почитател и си ги изключвам винаги. Но ако имате нужда да пазите версии на вашите съдържания и да следните какво е било променяно, то новото UI определено ще ви хареса.

Build-in HTML5 media player с поддръжка на <audio> и <video> тагове и без зависимост от други API-та или услуги. MediaElement.js се грижи дори и по-старите браузъри да визуализират различни аудио и видео файлове. Досега се налагаше да инсталираме допълнителни разширения, за да покажем такъв тип файлове, качени по стандартния начин. С 3.6 използвате директно shorcodes – и . И още нещо, когато качите аудио или видео файл, ще може да го прегледате и преслушате директно в Media > Edit страницата му.

Nabigation Menus или само Menus стават част от ядрото с версия 3.0 и съм сигурен, че много от вас ги използват. Една страхотна функционалност, която също е визуално подобрена. Ако администрацията на менютата ви се е струвала не много интуитивна, то в 3.6 това ще се промени.


In-line Login – логин формата ще изскочи, ако системата забележи, че потребителската сесия е изтекла. Това, както и по-надеждните autosave събития се дължат на новото Heartbeat API. Да, WordPress 3.6 is alive!

Post Locking – Няма как да не сте попадали на гадния червен текст, които предупреждава, че друг потребител редактира съответния пост и нямате много възможности освен да чакате да ви дойде ред. Новата Post Locking + Take Over функционалност е едно от най-ценните неща в тази версия. Сега виждате кои постове са заключени и се редактират в момента, но нещо повече, при опит за редакция ви се предоставя възможност да „превземете“ заключеното съдържание и да продължите да работите върху него. Другият потребител също получава известие и ще трябва на завземе публикацията отново, за да може да редактира…

Следват малко снимки на всичко, което ви споменах. Вижте ги…

Post Formats стават част от WordPress във версия 3.1 и дават възможност да  задавате типа на вашата публикация. Това е много удобно, ако искате да имате визуално различаващи се съдържания. В 3.6, опцията за формат е представена в собствена секция (meta box) на Posts > Edit страницата.

oEmbed поддръжката също е разширена. Добавени са RDIO и Spotify, които както изглежда не са достъпни за България.

Това бяха само малка част от новостите в WordPress 3.6 – подробен списък за новото във версията вижте тук. А сега, нека се порадваме и на официалното видео представяне на 3.6…

WordPress 3.6 Oscar – Highlights

Изтегли WordPress 3.6 OscarСайт на WordPress 3.6 Oscar

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар