WordPress 3.9 Smith от Casper

21.04.20140 Коментара

WordPress 3.9 „Smith“ е новата стабилна major версия, която очакваме от началото на годината. Илиза по график и внася няколко много приятни подобрения за вашия Интернет дом. И като при всяка друга главна версия, ви съветвам да проверите съвместимостта на плъгините си преди да преминете към обновяване.

WordPress 3.9 - Smith

Визуалният едитор – TinyMCE – е обновен до версия 4.0, която върви с много оптимизации, повече бързина и по-добра съвместимост с мобилни устройства. В WordPress администрацията, ще забележите първо изнесения вдясно Distraction Free Writing бутон, с който превключвате към редактора на цял екран – много удобно за писане на дълъг текст. Copy-Paste на текст от Microsoft Word вече става директо в редактора, а старият Paste from Word бутон от лентата е история.

Бонусите не свършват с това, защото идва ред и на новата drag and drop фунционалност, с която влачите картинките си директно в редактора. Старият начин изискваше 3 стъпки – клик на Add Media, клик на Upload Files и Select/Drop Files, докато сега само дропвате избраните файлове при останалото съдържание.

Редактирането на вмъкнатите изображения също е оптимизирано е една идея по-удобно. Мащабирате картинките с влачене, отново директно в редактора. Галериите пък са визуално по-разбираеми, защото са представени в приятна мрежа от изображения, вместо старото двусмислено маркъп блокче. Освен галерии от картинки, сега може да създавате аудио и видео плейлисти.

В WordPress 3.9, Theme Customizer включва и джаджите (widgets) – добавяте, редактирате и пренареждате, плюс преглед на промените в реално време, разбира се. Сега и качването и обработката на Header изображението е възможно в Customize.

А ето го и официалното видео представяне на 3.9:

Изтегли WordPress 3.9 SmithСайт на WordPress 3.9 Smith

Кратки URL адреси:   

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

  • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
  • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
  • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
  • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
  • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар