Lost … (and finally found) от Casper

25.05.20105 Коментара

Година след края на епичното Бягство от затвора, дойде ред и на LOST. Изгубените се намериха, събраха и само дето и купон не вдигнаха. Определено бях изненадан от финала на сериала. Край без много много динамика – явно в този случай това се е криело под фразата „неочакван край“…

*** SPOILER: Не чети, ако не си гледал! ***

Смоуки, както го наричаше Сойър, си го получи, но също и Джак. Да не говорим за Сайд, един от най-интересните герои, който направо се изгуби в последните серии… В крайна сметка, Франк „Пилот съм, ако не си забелязъл“ Лапидъс успя да вдигне самолета, всички се събраха и заживяха (?!) щастливо… О, не, не съм филмов или някакъв друг вид критик, харесвам сериала, но нещо… много ми го развлачиха. Цели 6 сезона, които щяха като нищо да влязат в 3. Евала за труда на екипа и актьорите, които радват феновете още от 2004 година (по времетраене го доближиха до Приятели, хехе), но и хубавите неща си имат своя край.

Определено ще ми липсват:

 • д-р Джак Шепърд, най-силният герой в сериала, излъчване, актьорска игра и всичко – доктор на работа, доктор и в живота, ако ме разбирате. Каквото и да кажем, ще е малко…
 • Джеймс „Забавния“ Форд – Сойер – без чистосърдечните бъзици и прякори, които лепеше през цялото време, всичко щеше да е много по-сухо.
 • Сайд „The Torturer“ Джара – Мъчител, Терминатор, Убиец, но с нежно сърце, хехе – герой уникат. Очаквах много повече от него в последните епизоди.
 • Хюго „Dude“ Рейес – Хърли – 4, 8, 15, 16, 23, 42, Dudeee! Невинна душа. Непринуден. Верен. Добрият приятел в сериала.
 • Джон „Смоуки“ Лок – Не съм сигурен, дали го харесвам повече като добър или като лош персонаж. Big up и в двата случая. Така и не видяхме превръщането в Черния дим, жалко.
 • Дезмънд „Brother“ Хюм – човекът с най-силната положителна аура – Нео за Изгубени! Фен съм му, хехе.
 • Бен „Хитрия“ Лайнъс – Мозъкът. Лисицата. The man with the plan. Постоянните му интриги, планове и непредвидими действия донесоха поне едно 50% от напрежението в LOST. Кефи ме Изцъкления!
 • Хубавата Кейт Остин – Къде без красивите жени? За Кейт – красива, но и естествена, силна, но в същото време и крехка. Добре стана, че триото Джак ←→ Тя←→Сойър не разпали мини-троянска война в лагера.
 • Чарли „Баса“ Пейс – Артист и музикант, който бързо преоткри правилния път и се превърна в това, което винаги е бил – добряк.
 • Джин и Сън Куон – Пример за добро семейство, а не като нашите Брадъри, хехе. Сладури! Много тъпо стана в подводницата.


И сега какво? Изгубени завърши, докато много от въпросите останаха без отговори. За какво беше цялата лудница при този направо лежерен край? Колективна среща на души… wtf? И защо имаше липващи персонажи на мийтинга? Къде остана Мистър Еко, хехе? А какво се случи с  тези, които отлетяха от острова? Въпросите за острова, светлината, Джейкъбщината ако щете… въпроси, въпроси, въпроси… Не съм съгласен сериал тип мистерия от епизод 1, който с всеки изминат сезон те засмуква все повече и повече, да приключи по този начин. Сигурно защото си падам по епичните завършеци и все още не съм намерил начин да оценя красотата на един такъв простичък край… знам ли…

Шест сезона надушвахме тоталния обрат и рязката развръзка, която предстои, а какво се получи? Финал изпълнен с музика и емоционални картини, подсказващи, че е време да се сбогуваме с любимците си. Не се ли чувствате малко прецакани?

Свърши ли LOST защото трябваше да свърши или това беше логичния The End? Отговорите на този и куп други въпроси, са заключени във въображението на всеки един от нас. Сценаристите ще добавят едно отекващо „Сами си отговорете!“…

Няколко пояснения, на които попаднах в Нета:

 • Целта на Светлината на Острова е да не позволи на Злото да залее останалия свят. Предполага се, че е била открита или изобретена преди много време от египтяните, като е поддържана и пазена през годините. Сещате се за фалшивата майка на Джейкъб, която беше на Острова преди бременната жена.
 • Светлината превръща Човека в черно в Чудовището (Черния пушек), защото той не е избран кандидат, когато влиза в пещерата и си е зъл по природа, lol. От друга страна Джак оцелява, защото става доброволец за мястото на Джейкъб.
 • Дезмънд оцелява благодарение на вродената си устойчивост срещу електромагнитни полета. Самият остров засилва физическите възможности на обитателите си. Това е причината, поради която Дезмънд остава невредим, Джон Лок прохожда, Хърли говори с мъртви, Роуз се излекува от рака и т.н.
 • Черният пушек става уязвим след като Светлината е изключена, защото тя поддържа нечовешките му качества, затворени в откраднатото и безжизнено тяло на Джон Лок. Джак използва момента и с помоща на Кейт се отървават от него, този път трайно, хехе.

Двата най-големи обрата:

 • Алтернативната реалност, в която живееха нашите герои всъщност изобщо не е реалността.
 • Не Джак, а Хърли е следващия Джейкъб. Съдбата на Джак се оказва саможертвата в защита на Острова.

LOST – Destiny Found, Let go and move on…

Кратки URL адреси:   

5 Коментара по темата

UZUMAKI каза:

Малоумен завършек на дразнещ сериал, който започна добре, но който системно беше насиран в късните сезони. Точка.

Casper каза:

Моделът доброто начало + слабото продължение присъства в много продукции през последните години, за жалост. Мда… Всичко се трансформира в (мини-)сериали и зрителите се доят до последно, хехе.

Sis каза:

Питанката е сега какво ще се гледа в сряда/четвъртък/ вечер? 🙂

Иначе мда… края беше много никакъв, язък за целия зор 🙁 Хич не го очаквах такъв завършек.

cinemascrotum каза:

Перверзно тъп сериал – знаеш колко е зле, но нещо те кара да продължаваш да го гледаш. Свърши по-смехотворно и от най-смелите ми мечти, но пак си беше с нива над останалите лайнца по телевизиите.

Casper каза:

Кофтито със сериалите, които имат по 4-5 и повече сезона и решат да свъшат е, че след няколко месеца ти трябва да се напрегнеш, за да се сетиш как точно свършиха и какво точно се случи с еди-кой-си герой… Всеки фен иска безброй сезони на любимия сериал, но на каква цена, хехе?

Добави коментар

Какво е нужно да знаеш, за да публикуваш успешно своя коментар...

 • Моля, пиши коментарите си на кирилица.
 • Полета Име, Email, Анти-Бот и Коментар са задължителни. (Споко, email-a остава скрит)
 • Ако ще посочваш сайт, нека е твой или просто остави полето празно.
 • Изпиши с цифри верния отговор на Анти-Бот въпроса в съответното поле.
 • Изчакай поне 30 сек. от зареждането на страницата, преди да натиснеш Добави коментар.

Благодаря предварително за включването по темата! При проблеми - ползвай формата за контакт...

Ако коментарът ти е бил изтрит, то ти препоръчвам да прочетеш първо тази тема - And your point is?

30 секунди преди да можеш да добавиш своя коментар...

Добави Facebook коментар